Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2014 | 14:55
Întreprinzători din sectorul agroalimentar, invitaţi la un schimb de experienţă în România
Agenţii economici moldoveni din sectorul agroalimentar vor participa, în perioada 28-31 octombrie, la o misiune economică în România cu scopul de a se familiariza cu practicile europene de business şi a-şi găsi parteneri de afaceri, anunţă Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI).
Programul misiunii economice include prezentarea sectorului agroindustrial al Republicii Moldova şi a oportunităţilor de intensificare a relaţiilor comerciale cu întreprinderi din România, discuţii cu reprezentanţi ai marilor reţele de distribuţie a produselor agroalimentare din România, participarea la Forumul Oamenilor de Afaceri Moldova-România şi la întrevederi de business, vizitarea companiilor producătoare de fructe şi legume, pentru a studia experienţa acestora în domeniul certificării şi implementării standardelor de calitate a produselor.

Programul misiunii economice ce va avea loc în perioada 28-31 octombrie mai include şi vizitarea târgului internaţional ”INDAGRA” care include saloane specializate în sectoarele: industrie alimentară, echipamente și utilaje pentru agricultură, horticultură, viticultură și zootehnie; ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice.

Proiectul are drept scop explorarea oportunităţilor de afaceri cu ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat, promovarea potenţialului investiţional şi de afaceri al Republicii Moldova, familiarizarea cu cerinţele, standardele ce reglementează piaţa UE, identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agroalimentare distribuitorilor/angrosiştilor din România.

Misiunea economică este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Asociaţia Businessului European (EBA Moldova) și Camerele de Comerţ și Industrie din Iaşi, Bucureşti şi Braşov, fiind cofinanţată de Proiectul „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam