Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2014 | 14:18
Întreprinzători moldoveni participă la un târg internaţional în Turcia
Un grup de întreprinzători autohtoni participă, în aceste zile, la programul „Misiunea cumpărătorului”, desfăşurat în oraşul Bursa din Turcia. Evenimentul are loc în cadrul târgului internaţional de agricultură, seminţe, puieţi şi industria laptelui - ”BURTARIM 2014”.
Agenda celor 12 agenți economici moldoveni pentru perioada 12-15 octombrie cuprinde întrevederi bilaterale cu potențialii parteneri de afaceri, precum și vizitarea mai multor companii de profil din regiune pentru a face schimb de experienţă şi a se familiariza cu procesele de producţie şi noile tehnologii.

”Participând la programul ”Misiunea Cumpărătorului”, agenții economici vor avea posibilitatea să stabilească relații de cooperare și să semneze contracte de livrare, deoarece la Târgul ”BURTARIM” și-au prezentat mărfurile peste 500 de companii din peste 20 de țări. Aici sunt expuse echipamente agricole, sisteme de irigare, îngrăşăminte şi fertilizatori, tehnologii pentru prelucrarea fructelor şi legumelor, tehnologii în domeniul zootehniei etc. Ediţia precedentă a târgului a fost vizitată de peste 252000 persoane din 40 de state”, a menționat Mihai Bîlba, director al Direcției Relații Internaționale a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei.

Vizita de afaceri în Turcia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova și Ministerul Economiei al Republicii Turcia, cu scopul de a contribui la intensificarea relațiilor comercial-economice bilaterale.

Potrivit datelor statistice, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Turcia, pentru perioada ianuarie-iulie 2014, a înregistrat suma de 244.3 milioane de dolari, micșorându-se cu 23,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam