Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2014 | 11:35
Întreprinzătorii moldoveni invitaţi la o Misiune economică în Serbia şi Macedonia
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Moldovei invită întreprinzătorii să participe la o Misiune economică în Serbia şi Macedonia, în perioada 18-24 mai 2014, în cadrul căreia vor fi organizate forumuri de afaceri, vizite la companii şi la Târgul Internaţional de Agricultură din Novi Sad.
Programul misiunii economice include participarea la Forumul de afaceri Moldova - Serbia, urmat de o sesiune de întrevederi bilaterale, în cadrul căreia oamenii de afaceri din Republica Moldova vor purta discuţii separate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Serbia.

La 21 mai delegația moldovenească va vizita cea dea 81-a ediție a Târgului Internaţional de Agricultură din Novi Sad, acesta fiind cel mai mare eveniment expoziţional din Serbia, care se numără printre primele cinci expoziţii din Europa, adunând anual peste 600 mii de vizitatori profesionişti din peste 30 de ţări.

Întreprinzătorii moldoveni vor avea ocazia la 22 mai să ia parte și la Forumul de afaceri Moldova - Macedonia, în cadrul căruia vor fi organizate întrevederi bilaterale, precum și vizite la întreprinderi macedonene.

Evenimentul este organizat de CCI a Moldovei în colaborare cu CCI Serbia şi Camera Economică a Macedoniei, în cadrul Proiectului „DHK-CEFTA”, cu scopul de a contribui la intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-sârbe şi moldo-macedonene, identificarea noilor posibilităţi de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare, promovarea produselor şi serviciilor moldoveneşti pe noi pieţe de desfacere, se spune într-un comunicat de presă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam