Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2015 | 09:24
Întrevederi la final de mandat ale ambasadorului Victor Guzun
În contextul încheierii activităţii în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Estonia, Victor Guzun a avut o serie de întrevederi de rămas bun cu conducerea Republicii Estonia, conform procedurilor protocolare.
Astfel, în perioada 17 iunie – 1 iulie, şeful misiunii s-a întâlnit cu preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves; cu preşedintele Parlamentului, Eiki Nestor; cu prim-ministrul Taavi Rõivas; cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, şi cu secretarul general al Ministerului de Externe, Alar Streimann.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, în cadrul discuţiilor cu oficialii estonieni, de ambele părţi au fost remarcate relaţiile foarte bune de cooperare dintre Republica Moldova şi Republica Estonia, fiind abordate perspective de evoluţie ascendentă a raporturilor bilaterale. Ambasadorul Victor Guzun a mulţumit înalţilor demnitari pentru buna cooperare, deschiderea şi suportul continuu acordat de către Estonia Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam