Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2015 | 16:31
Investitorii străini îşi vor prezenta ofertele de muncă la primul Forum European al Angajatorilor
Investitori străini, companii din Moldova care lucrează cu piaţa UE şi cu reprezentanţii celor mai importante proiecte internaţionale în domeniul de ocupare a forţei de muncă îşi vor prezenta ofertele în cadrul primului Forum European al Angajatorilor.
Cu acest prilej toți cei care vor să facă parte dintr-o companie europeană sunt invitați să-şi ofere CV-ul şi să discute personal cu potențialii angajatori. De asemenea, pedagogii și studenții universităților și școlilor profesionale sunt așteptați în vizită la Forum pentru a afla mai multe despre cerințele actuale ale angajatorilor, dar și despre posibilitatea cooperării în vederea reformelor din domeniul programelor academice susținute de instituții internaționale.

Prima ediție a Forumului va găzdui și sesiuni în care vor fi prezentate studii de caz cu povești de succes și un atelier de lucru.

Evenimentul se va desfășura  la 20 octombrie, la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”, între orele 13:00 şi 18:00.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam