Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Octombrie 2015 | 09:32
Investitorii străini îşi vor prezenta ofertele de muncă la primul Forum European al Angajatorilor
Peste 20 de companii din ţară oferă sute de locuri de muncă la Forumul European al Angajatorilor, eveniment care se desfăşoară, astăzi, în premieră la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Tinerii profesioniști, studenții și elevii școlilor profesionale sunt aşteptaţi să-şi depună CV-ul. În cadrul târgului de joburi, angajatorii care lucrează pe piața din Uniunea Europeană își vor prezenta ofertele disponibile și vor organiza concursuri pentru tineri. Ulterior, aceștia vor putea să se obţină un loc de muncă sau vor avea posibilitatea de a face un stagiu de pregătire.

De asemenea, cei prezenți la forum vor avea posibilitatea să învețe din experiența de succes a angajaților. Evenimentul va avea loc la un centru expozițional din capitală.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam