Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Octombrie 2015 | 11:46
Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, comemoraţi în mai multe capitale europene
La 23 de ani de la trecerea în nefiinţă a cuplului Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, în mai multe capitale europene va fi proiectat filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina” în regia Leontinei Vatamanu.
Evenimentele sunt organizate de Diaspora Unionistă în colaborare cu Blocul Unității Naționale și vor avea loc în principalele capitale europene: Londra, Paris, Roma,  Madrid, Atena, Dublin, SUA, Canada.

„Moartea celor doi artişti a reprezentat o tragedie naţională. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când cei doi nu mai sunt printre noi, creaţia lor va rămâne veşnic vie. Ei sunt părinţii muzicii patriotice din perioada renașterii naționale. Să-i pomenim, să le cântăm muzica şi să ne amintim cât de frumoşi și unici au fost”, a declarat Serghei Petrovschi, președintele Asociației „Moldova Vision” din Irlanda.

„Le mulțumim din suflet producătorilor Leontina Vatamanu și Virgiliu Mărgineanu de la OWH Studio pentru deschiderea lor față de ideea noastră. Ne bucurăm că românii plecați departe de casă nu îi uită pe Ion și Doina, care sunt mai mult decât niște artiști - au fost și rămân adevărați apostoli ai românismului care au luptat pentru reîntregirea neamului românesc. Este datoria noastră să le transmitem mesajul mai departe”, a declarat reprezentantul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui grav accident rutier, produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam