Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Decembrie 2015 | 12:00
Irina Postolachi: Sunt fericită că am reuşit să fiu admisă la una dintre cele mai renumite universităţi din lume
Printre laureaţii Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova este şi Irina Postolachi, tânăra îşi face studiile de Doctorat la Universitatea Sorbonne Nouvelle, în cadrul departamentului „Didactica Limbilor şi a Culturilor Europene”.
„Mă simt norocoasă, mă simt fericită și împlinită că am reușit să fiu admisă la una dintre cele mai renumite universități din lume, dar oricât de departe aș fi, niciodată nu voi uita de Alma mater, de școala de acasă, de dascălii care mi-au pus temelia și m-au făcut să îndrăgesc profesia de profesor”, a remarcat pentru TRM.MD Irina Postolachi.

Tânăra originară din raionul Glodeni și-a făcut studiile la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Bălți. Activând la acea vreme în calitate de profesoară de limbă franceză, meritele i-au fost apreciate și a fost invitată la o bursă de stagiu în Franța.

„În anul 2010, când zburasem pentru prima dată în Franța, m-am îndrăgostit enorm de această țară. Am rămas plăcut surprinsă de cunoștințele academice ale colegilor mei de facultate, ale profesorilor mei. Ar fi o oportunitate să mă reîntorc în Moldova, dar la moment mă simt bine acolo unde sunt. Îmi place ceea ce fac și depun o muncă enormă. Momentan muncesc asupra unui proiect de activități didactice, predarea limbilor străine prin prisma activităților dramatice, un subiect de actualitate și pentru Republica Moldova”, a declarat Irina Postolachi distinsă la categoria „Doctorat” în cadrul Galei Studenților Originari din Moldova.

„Organizarea celei de-a treia ediții a Galei Studenților Originari din Moldova „Excelență academică pentru Moldova” demonstrează că noi, laureații, vom fi recunoscuți ca valoare internațională, după meritele și performanțele noastre. Suntem mândri că suntem considerați cei mai buni. De asemenea, ar fi și o oportunitate de a ne alătura echipelor ministerelor din Republica Moldova”, a adăugat doctoranda Universității din Sorbona.

Amintim că marți, 22 decembrie, a avut loc cea de-a treia ediție a Galei Studenților Originari din Republica Moldova. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam