Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Februarie 2014 | 12:06
Italia: Consulatul Moldovei la Milano va activa din 14 februarie
La 14 februarie îşi va demara activitatea Consulatul Republicii Moldova din oraşul Milano, Italia. Adresa Misiunii Diplomatice este oraşul Milano, str. Vincenzo Gioberti, 8.
Cetăţenii moldoveni aflaţi în Italia vor putea solicita servicii de marţi până vineri între 08.30-12.30, fără programare în prealabil, iar eliberarea actelor perfectate va avea loc în aceiași zi între orele 15.30-16.30.

Amintim că printr-o decizie luată de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a decis transferarea consulatului din Bologna la Milano. Consulatul General al Republicii Moldova de la Bologna și-a sistat activitatea la 25 noiembrie 2013.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam