Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2017 | 10:00
Italia: Doi moldoveni au rămas blocaţi pe munte
Momente de panică pentru doi moldoveni rămaşi blocaţi la 1800 de metri înălţime pe un munte din Italia. Pentru a-i prelua, salvamontiştii italieni au intervenit cu un elicopter, informează stirilocale.md, citat de Radio Moldova Actualităţi.

Cei doi moldoveni alături de alţi doi turiști italieni încercau să treacă de la refugiul Livio Bianco la Valasco, ambele adăposturi din Valle Gesso.
 
În loc să continue să meargă pe traseu, ei au ales să meargă în jos pe vale până au ajuns într-un punct în care nu au mai putut să coboare, rămânând astfel blocaţi la 1800 de metri altitudine.
 
Aceştia au fost găsiţi de salvatori după mai mult timp de căutări pentru că vizibilitate era redusă din cauza ceţii la acea altitudine.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam