Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iulie 2014 | 09:29
Italia - Moldova: Transferuri băneşti mai ieftine, prin Poşta Moldovei
Moldovenii care muncesc în Italia vor putea trimite banii acasă şi prin intermediul Poştei Moldovei. Oamenii vor plăti un comision de 10 ori mai mic de cât cel pe care îl percep băncile comerciale. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor spune că acest serviciu va funcţiona în cel mult trei luni, transmite Mesager.
„Începând cu 6 octombrie se vor putea face transferuri bănești din Italia către Republica Moldova prin Poșta Moldovei, la un comision minim de 5 euro”,  spune ministrul Pavel Filip.

Comisionul pentru transferul de bani din Italia va fi de 10 ori mai mic de cât la bănci. Poșta Moldovei este membră a Uniunii Poștale Universale. De aici și prețurile mici de deservire a transferului.

„Sistemele de plată prin transferuri internaționale care sunt astăzi, utilizându-le pentru a transfera 1000 de euro, ar însemna să plătești un comision de la 38 până la 52 de euro”, a specificat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Transferurile bănești vor putea fi efectuate doar în baza buletinului de identitate. Suma maximă transferată va fi de 1000 de euro. Acest serviciu va permite oamenilor din sate să nu mai meargă la filialele băncilor deschise doar în orașe și centre raionale, ci să-și ridice banii trimiși de rude, în oficiul poștal din satul lor.

„La rândul lor, rudele, aici în Moldova, își vor putea ridica acești bani la orișice oficiu poștal, fie la Chișinău, fie în oraș, sau oricare localitate, sat, unde se află și le este comod să facă acest lucru”, conchide Pavel Filip.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor mai spune că, în curând, transferuri bănești prin poștă vor putea fi efectuate și de către moldovenii din Portugalia și Spania.

În Moldova sunt 1148 de oficii poștale.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam