Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iunie 2014 | 10:05
Italia: Moldoveni reţinuţi pentru furt în valoare de 75 de mii de euro
Doi cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi pentru o serie de furturi comise în mai multe oraşe din Italia, printre lucrurile sustrase de făptaşi se numără bunuri în valoare de circa 75 de mii de euro, informează parmatoday.it.
Potrivit presei italiene, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul celor reținuți au fost identificate câteva arme, precum și cinci lingouri de argint cu o greutate de două kilograme, precum și acte de identitate românești falsificate.

Ofițerii au mai găsit și o varietate de unelte de prelucrare a lemnului în valoare de zece mii euro, potrivit versiunii preliminare a poliției, sculele au fost furate de la o tâmplărie din comuna Montechiarugolo.

Cei doi reținuți sunt investigați și pentru un furt comis în casa unei bătrâne de unde au sustras seiful cu bani și bijuterii în valoare de 65 de mii de euro, precum și un revolver. 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam