Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Ianuarie 2016 | 09:33
Italia: O moldoveancă a fost lovită de un automobil în plină stradă
O moldoveancă se află în stare gravă într-un spital din Italia, după ce a fost lovită de un automobil în plină stradă. Cazul a avut loc în comuna Vestone din Provincia Brescia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Presa locală scrie că femeia, în vârstă de 71 de ani, traversa strada regulamentar când a fost lovită violent. Șoferul le-a răspuns oamenilor legii că vizibilitatea pe drum era redusă și nu a observat femeia, mai ales că aceasta era îmbrăcată în haine negre.

Impactul a fost atât de puternic, încât femeia a fost aruncată de pe carosabil și s-a lovit cu capul de asfalt. Aceasta a fost transportată la spital cu traumatism cranio-cerebral și cu alte fracturi. Medicii susțin că starea acesteia este gravă, dar stabilă. Femeia locuiește în comuna Preseglie, împreună cu fiica sa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam