Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Octombrie 2015 | 18:00
Italia: O moldoveancă a golit conturile bătrânului la care muncea
O moldoveancă a fost condamnată la nouă ani de închisoare de către justiţia din Italia, după ce a golit conturile bătrânului la care muncea. Suma extrasă este de peste un milion de euro, relatează Mesager.
Potrivit procurorilor, italianul era titular de apartamente și acțiuni într-o companie imobiliară. Mai mult decât atât, femeia l-a convins pe acesta să intre în posesia activelor sale.

În cele din urmă, bătrânul i-a lăsat moldovencei și iubitului ei toată moștenirea prin testament. Italianul a murit după ceva timp, la vârsta de 89 de ani.  După un proces de judecată îndelungat, femeia a fost învinuită de fraude economice.  Acum aceasta va sta nouă ani după gratii, dar şi va trebui să întoarcă familiei 200 de mii de euro.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam