Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2015 | 09:12
Italia: O moldoveancă şi fiica ei de un an au fost accidentate pe o trecere de pietoni
O moldoveancă de 35 de ani şi fiica ei, de numai un an, au fost lovite de un autovehicul, în timp ce traversau strada la trecerea de pietoni. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele au fost aruncate la zece metri. Accidentul a avut loc în Italia, scrie cdn.unionesarda.it.
Potrivit presei italiene, femeia, în stare critică, a fost internată la spitalul „Sant'Anna di Cona”, iar copilul - la terapie intensivă în Secția de chirurgie pediatrică.

Martorii accidentului se pronunță că vinovat de accident s-ar face face șoferul, care conducea cu o viteză prea mare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam