Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2015 | 11:41
Italia: Şase moldoveni bănuiţi de omorul unui conaţional
Şase cetăţeni moldoveni au fost arestaţi de către poliţia italiană fiind suspectaţi de omorul şi ascunderea cadavrului unui conaţional într-un şanţ de drenaj pe plaja din Tor San Lorenzo de lângă Roma, anunţă romadailynews.it.
Potrivit presei italiene, corpul parțial descompus a fost identificat datorită permisului de conducere înregistrat pe numele unui cetățean al Republica Moldova în vârstă de 55 ani.

Potrivit investigaţiilor, atacatorii l-au lovit în mod repetat lăsând victima să zacă pe plajă.

Victima a fost dată în căutare de fiul său cu o lună în urmă, inițial acesta a fost dat în căutare în Republica Moldova, iar apoi în Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam