Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2014 | 10:05
Italienii, încântaţi de prestaţia moldovenilor la Sărbătoarea Popoarelor din Padova
Comunitatea moldovenilor din Italia a luat parte la tradiţionala Sărbătoare a Popoarelor care a ajuns, în acest an, la cea de-a 24-a ediţie.
Solicitat de trm.md, reprezentantul moldovenilor la Primăria orașului Padova, Nicolae Dumbravanu, ne-a comunicat că asociațiile comunității moldovenești din Padova  au participat pentru al doilea an consecutiv la această manifestare. „Am rămas plăcut surprinși de atenția acordată de către organizatorii sărbătorii. Și cetățenii italieni au manifestat o curiozitate și un interes deosebit față de tradițiile, cultura  si obiceiurile noastre”, a declarat Nicolae Dumbravanu.

Reprezentanții comunități moldovenilor din Padova au delectat publicul cu cântece și dansuri din comoara folclorului românesc. În cadrul evenimentului, au evoluat  Angela Chirinciuc și Ansamblul de dans „Moldovița” al Asociației „Moldavi nel Veneto”. Prestația conaționalilor noștri a fost una dintre cele mai emoționante momente ale sărbătorii. Publicul a scăldat în ovații artiștii moldoveni, iar în final, aceștia s-au încins într-o horă mare, ca acasă, în Moldova.

Asociațiile „Moldavi nel Veneto”, Centrul „Diaspora Moldova”, Asociația „Olimpia” și Asociația Pedagogilor Moldoveni din Străinătate au organizat o expoziție cu articole de artizanat, vinuri, cărți și alte obiecte provenite din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, o susținere specială a fost acordată de Biserica Ortodoxă a moldovenilor din Padova „Nașterea Maicii Domnului” și de către o agenție de turism.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam