Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2014 | 16:35
Iurie Leancă a împărţit mărţişoare moldovenilor cu care s-a întâlnit la New York
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din New York. Premierul a informat despre discuţiile pe care le-a purtat cu preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden despre lansarea, împreună cu secretarul de Stat american, John Kerry, a dialogului strategic moldo-american şi despre elementele de cooperare comercială şi economică.
Totodată, șeful Guvernului de la Chișinău a vorbit detaliat despre măsurile luate de Executiv pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine în țara noastră.

„Sper să reușim pe plan comercial și să aven un acces mult mai puternic a bunurilor noastre pe piața americană, dar și investiții americane la noi”, a menționat Iurie Leancă.

Potrivit unui comunicat de presă, moldovenii din diasporă au abordat subiecte ce țin de crearea locurilor de muncă și dezvoltarea unor noi piețe, de rând cu sporirea oportunităților pentru sectoare tradiționale cum ar fi agricultura, dar a vorbit și despre situația din țara vecină, Ucraina.Concetățenii noștri l-au felicitat pe Iurie Leancă pentru decizia instituțiilor europene de a anula vizele de călătorie pentru moldoveni și au îndemnat Cabinetul de miniștri să vină cu noi acțiuni de educare în spirit patriotic.

În finalul reuniunii, care s-a desfășurat în localul cu specific tradițional „Moldova” din New York, prim-ministrul a împărțit tuturor celor prezenți mărțișoare confecționate de copiii cu dezabilități de la Centrul „Cultum”, la solicitarea Biroului pentru relații cu diaspora.Întrevederea cu diaspora a încheiat vizita oficială a lui Iurie Leancă în Statele Unite ale Americii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam