Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2014 | 16:56
Iurie Leancă încurajează copiii din diasporă să participe la tabăra de vară DOR 2014
Prim-ministrul Iurie Leancă încurajează, într-un spot video, copiii şi adolescenţii cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare, dar şi pe cei din ţară, să participe la programul DOR 2014.
„Anul trecut, am lansat programul DOR, destinat copiilor din diasporă. În vara aceasta, alți 100 de copii și tineri sunt așteptați acasă ca să cunoască tradițiile, obiceiurile și istoria neamului nostru. Ei vor învăța să gătească bucate tradiționale moldovenești, să danseze hora și sârba, își vor face noi prieteni atât din Moldova, cât și din alte țări. Aceștia vor pleca de aici cu dorință mare de a reveni. Dragi copii și tineri, vă așteptăm cât mai curând în Moldova”, afirmă șeful Guvernului.

Doritorii de a participa la concursul de selecție, trebuie să prezinte dovada realizării unei acțiuni de promovare a Moldovei, să aibă între 12 și 17 ani, spirit activ, motivat și creativ.

În cadrul programului, va fi oferit un număr limitat de burse, care vor acoperi cheltuielile de transport și taxa de participare. Bursele vor fi acordate mai ales participanților care provin din familii vulnerabile atât din țară, cât și de peste hotare.

Potrivit unui comunicat de presă, la  tabăra de vară DOR 2014, care se va desfășura în perioada 21-27 august, sunt așteptați să participe 80 de membri ai diasporei din diverse țări și 20 de persoane din Republica Moldova.

În condițiile în care interesul față de programul DOR 2014 crește tot mai mult în ultima perioadă, iar unul dintre criteriile de selecție a candidaților este realizarea unei acțiuni de promovare a Republicii Moldova, fapt care necesită timp, BRD a decis să extindă termenul pentru depunerea formularelor de participare până pe 31 martie.

Programul DOR este organizat de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Biroului pentru Relații cu Diaspora.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam