Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Februarie 2014 | 12:44
Iurie Leancă se va întâlni cu moldovenii din SUA
Şeful Guvernului de la Chişinău, Iurie Leancă se va întâlni la 4 martie cu cetăţenii moldoveni din New York, SUA.
Întâlnirea va avea loc în cadrul unei vizite oficiale a premierului în Statele Unite ale Americii. Prim-ministrul Iurie Leancă se va mai întâlni cu vicepreședintele american Joe Biden, cu care va discuta despre prioritățile Republicii Moldova în acest an.

Șeful Guvernului va fi însoțit în această vizită de către Valeriu Chiveri, viceministrul de Externe, Octavian Calmâc, viceministrul Economiei, Eugen Sturza, șef al Cabinetului Prim-ministrului, Liliana Vițu, consilier Principal de Stat, purtător de cuvânt al Premierului, Dona Școla, director al Organizației de atragere a investițiilor și promovare a exportului, Dumitru Munteanu, director al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Iurie Leancă s-a mai aflat, în calitate de prim-ministru, în SUA la 26 septembrie, anul trecut, când a participat la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam