Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2014 | 09:45
Iurie Leancă se va întâlni la Paris cu diaspora moldovenilor din Franţa
Premierul Iurie Leancă, aflat într-o vizită în Franţa, la invitaţia preşedintelui François Hollande, se va întâlni luni, 16 iunie, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti stabiliţi în statul francez.
Ambasada Republicii Moldova la Paris va organiza astăzi întrunirea şefului Guvernul de la Chişinău cu moldovenii stabiliţi în Franţa. Evenimentul va avea loc la ora 18:30 la adresa: Primăria sectorului 16,71 avenue Henri Martin, Paris.

În aceeaşi zi, prim-ministrul Iurie Leancă se va întâlni, la Paris, cu preşedintele Franţei, François Hollande. Oficialii vor discuta despre perspectiva europeană a Republicii Moldova, situația din regiune și cooperarea bilaterală.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam