Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2015 | 12:06
Jurnalişti de pe ambele maluri ale Prutului se întâlnesc la Bucureşti
70 de jurnalişti din Republica Moldova şi România se întrunesc în premieră la Bucureşti, în perioada 23-25 ianuarie. Evenimentul are loc în cadrul unei reuniuni pentru a conlucra în vederea dezvoltării unui spaţiu informaţional comun, dominat de principiile etice ale jurnalismului modern.
Cei 30 de jurnaliști din Chișinău vor vizita mai multe redacții de știri din București și vor participa la dezbateri și workshop-uri.

Tema primei ediții a întrevederii va pune în discuție subiecte precum: „Republica Moldova și România: valori și interese comune”, „Presa şi puterea. Presa de investigație”, „Presă şi identitate: spațiu informațional comun”.

Potrivit organizatorilor, „Reuniunea Jurnaliștilor din Republica Moldova” este primul eveniment la care se reunesc jurnalişti din ambele state într-un număr atât de mare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam