Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2015 | 18:11
Jurnalişti din Republica Moldova discută particularităţile relaţiilor cu UE, la Bruxelles
Un grup de jurnalişti din Republica Moldova efectuează, timp de câteva zile, o vizită de documentare la Parlamentul European. În cadrul acesteia sunt programate mai multe întrevederi şi discuţii cu oficiali europeni, informează Radio Moldova Actualităţi.
Vizita de documentare a celor 20 de jurnaliști prezenți la Bruxelles a început cu o incursiune în istoricul Parlamentului European, una dintre structurile cele mai importante ale Uniunii Europene. 

„Un subiect aparte în cadrul discuțiilor a constituit relațiile Parlamentului European cu Republica Moldova. S-a menționat că după semnarea și ratificarea Acordului de Asociere RM - UE a fost instituit Comitetul parlamentar  de Asociere cu Republica Moldova, menirea căruia este să monitorizeze implementarea agendei de asocierea țării noastre și să dezvolte unele politici care ar facilita realizarea reformelor solicitate de Acordul de Asociere”, a remarcat corespondentul special Radio Moldova, Anatol Caciuc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam