Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Decembrie 2014 | 12:11
Jurnalişti canadieni au realizat un documentar despre Moldova
Un grup de jurnalişti din Canada au realizat un documentar despre Republica Moldova. Subiectul vizează alegerile parlamentare din 30 noiembrie şi opţiunile cetăţenilor. Producţia cinematografică a fost difuzată recent la un post de televiziune canadian.
Documentarul are o durată de 44 de minute, iar realizatorul documentarului este Jean-Guy Michaud, un celebru jurnalist canadian cu o bogată experienţă în investigaţii jurnalistice.

În film apar liderii politici, dar și oamenii care i-au votat. „În urma alegerilor, rezultatele au arătat că o majoritate covârșitoare a tinerilor au ales estul.  Totuși, partide proeuropene au reușit să păstreze majoritatea lor în Parlament datorită creării unei coaliții”, notează jurnaliștii din Canada.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam