Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2016 | 13:20
La 15 ianuarie va avea loc a treia ediţie a Convenţiei Moldo-Americane
Cea de-a treia ediţie a Convenţiei Moldo-Americane se va desfăşura vineri, 15 ianuarie, la New York, în incinta sediului Organizaţiei Naţiunilor Unite. Tematica ediţiei de anul acesta îşi propune să scoată în relief provocările pe care le înfruntă Republica Moldova pentru a obţine stabilitate politică şi economică.
Potrivit organizatorilor, scopul convenției este de a consolida diaspora din Statele Unite ale Americii și Canada, spre beneficiul membrilor comunităților moldovenești din America de Nord și a conaționalilor din Republica Moldova.

La eveniment vor participa membri ai comunităților moldovenești și ai organizațiilor diasporei din America de Nord, precum și speakeri din Republica Moldova și SUA.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam