Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Februarie 2015 | 10:59
La 33 de moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Rusia
Pe parcursul săptămânii trecute, la 33 de cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar alţi zece au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră. Potrivit instituţiei, în UE a fost limitată intrarea pentru şase cetăţeni ai Republicii Moldova, iar alţi trei au fost deportaţi.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 78 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 26 persoane - pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; patru persoane - pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine; trei cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale; 25 cetăţeni străini - pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 20 persoane aflate în conflict cu legea.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat în perioada 16 - 22 februarie a constituit 243.742, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 57.250 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam