Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iulie 2015 | 09:34
La şase cetăţeni moldoveni nu le-a fost permisă intrarea în Federaţia Rusă
În ultimele 24 de ore, pentru şase cetăţeni moldoveni nu a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar un altul a fost deportat. Alţi trei conaţionali au fost deportaţi din Uniunea Europeană, informează Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat următoarele acţiuni ilegale: o persoană a încălcat frontiera de stat; trei persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere; un caz de uz de fals în actele de călătorie; patru cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; trei persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam