Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2018 | 12:17
La Braşov va fi desfăşurată expoziţia „Moldova Prezintă”
Agenţii economici din Republica Moldova vor participa la expoziţia „Moldova Prezintă”, ce va avea loc la Braşov, România, în perioada 15 - 17 iunie. Directorul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), Sergiu Harea, a menţionat că scopul expoziţiei este de a contribui la crearea condiţiilor favorabile pentru susţinerea producătorilor autohtoni şi promovarea imaginii Republicii Moldova pe pieţele externe, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Vor participa companii din diferite domenii ale economiei naționale: industria textilă, industria agroalimentară, tehnologii, electronică. Preliminar am discutat despre un număr de 100 de corturi pentru agenții economici moldoveni. Sperăm că întrunirile care vor avea loc în cadrul expoziției, dar și forumul de afaceri, să fie un imbold pentru dezvoltarea relațiilor noastre pe segmentul de investiții, dar și semnarea acordurilor de colaborare”, a menționat Sergiu Harea.

Expoziția „Moldova Prezintă”, este similară celei „Fabricat în Moldova” și va avea loc în Piaţa Sfatului din Braşov, vizitată zilnic de aproximativ zece mii de turiști.

Agenții economici care doresc să participe la expoziția din Brașov  trebuie să depună o cerere la Camera de Comerț și Industrie, până la data de 10 mai.

Pentru a prelua bunele practici internaționale în tot ceea ce ține de dezvoltarea afacerilor, CCI a organizat în ultimii zece ani instruiri pentru 600 de antreprenori moldoveni în Germania și Austria. Numai anul trecut peste 1000 de tineri fermieri au preluat abilități la Centrul de formare antreprenorială, iar recent a fost lansat un proiect susținut de Comisia Europeană ce ține de mobilizarea valorilor și ideilor tinerilor antreprenori în Europa, relatează Mesager.

„Scopul este să creștem în primul rând capacitățile companiilor din Moldova, să producă produse calitative, competitive, să găsească piețe noi de desfacere, să găsească parteneri, să creștem exporturile din Moldova către alte state”, a spus vicepreședintele CCI, Mihai Bîlba.

Expoziții de promovare a produselor moldovenești au avut loc anterior la Iași, Ploiești, Varşovia şi Minsk. România este principalul partener comercial al țării noastre. Pe parcursul anului trecut volumul comerţului bilateral dintre cele două state a ajuns la peste 1,3 miliarde de dolari.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Despre perspectivele, oportunităţile şi avantajele Republicii Moldova în contextul preşedinţiei României în Consiliul Uniunii Europene aflţi astăzi, 21 ianuarie, la Moldova 1 din emisiunea „Vector European” cu începere de la ora 19:55. Invitatul Ludmilei Barbă este Daniel Ioniţă amabasadorul României în Republica Moldova.
Moldova 1
În ospeţie la Moldova 1 vine Larisa Turea, critic de artă, secretar al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Invitata emisiunii ne va spune ce spectacole putem vedea în noua stagiune la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. De la ea vom afla cât de des merg oamenii la teatru, în special, tinerii.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam