Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2015 | 10:47
La Bruxelles a început o manifestare sub genericul „Să cunoaştem Moldova”
Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova desfăşoară în perioada 11-13 mai în Parlamentul European de la Bruxelles o serie de evenimente de prezentare şi promovare a raioanelor din ţară, sub genericul „Discovering Moldova! Să cunoaştem Moldova!”.
Activităţile sunt organizate în parteneriat cu Parlamentul European, cu suportul eurodeputatului Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentare UE-Moldova, precum şi a deputatului european Michal Boni, vicepreședintele delegației.

Solicitat de Moldpres, directorul executiv al Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova Andrei Buzatu a afirmat că principalele evenimente organizate sînt următoarele: o expoziție de imagini/ fotografii/ tablouri și materiale pentru promovare turistică (locuri din natură, obiective turistice etc.), o expoziție a culturii populare tradiționale specifice locale (port popular, meșteșugărit etc.), precum şi una cu degustare a produselor tipice locale (culinare, băuturi, conservate etc.).

Potrivit sursei citate, tot la Bruxelles va fi susţinută o conferinţă cu tema „Integrarea europeană”, după care va avea loc un cocktail cu membri ai Parlamentului European.

Fiecare Consiliu Raional participant va avea un stand pentru expunerea produselor și a materialelor de promovare.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam