Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2015 | 12:59
La Bruxelles au loc Zilele Europene ale Dezvoltării
Reprezentanţi din 140 de ţări participă, în perioada 3-4 iunie, la Bruxelles, la Zilele Europene ale Dezvoltării. Scopul acestora este de a identifica soluţii practice la unele dintre cele mai urgente probleme ale omenirii, informează Radio Moldova Actualităţi.
Ceremonia de deschidere a Zilelor Dezvoltării a avut loc miercuri, 3 iunie. În cadrul acestui eveniment Comisia Europeană a semnat un parteneriat cu Fundația Bill și Melinda Gates care are scopul de a lupta împotriva malnutriției.

În acest context, comisarul European pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Neven Mimica, a reafirmat dorința Uniunii Europene de a ajuta țările partenere să reducă numărul populației ce suferă de malnutriție.

La Zilele Europene ale Dezvoltării participă peste 500 de vorbitori, experți, specialiști și factori de decizie care discută despre modalitățile de a genera o creștere durabilă, o viziune comună asupra drepturilor universale și fundamentale ale omului și despre politicile menite să îmbunătățească nivelul de trai în țările slab dezvoltate.

Mai multe detalii la acest subiect aflați din materialul Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam