Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2014 | 16:42
La Chişinău va avea loc Festivalul de Film Românesc „Trei culori - O Singură Fiinţă”
Cunoscuta actriţă de origine româno-canadiană Claudia Motea, vine la Chişinău cu spectacolul „Veronica Micle - Eminescu - O Dragoste Eternă”. Spectacolul va fi prezentat în cadrul Festivalului de Film Românesc „Trei culori - O Singură Fiinţă” ce va avea loc la Chişinău în perioada 24-31 august.
Potrivit unui comunicat de presă, recitalul eminescian „Veronica Micle - Eminescu - O Dragoste Eternă” va avea loc la 29 august la Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, spectatorii o vor putea vedea pe Claudia Motea nu doar în ipostaza de actriță, ci şi de prezentatoare a Festivalului, precum şi de profesor de actorie în cadrul workshop-ului „Let’s play together”. Actrița a condus acest workshop şi în Canada, Los Angeles, România şi Bucovina.

„Este un spectacol de stare, sunt expuse un amalgam de stări sufleteşti ce emoţionează până la lacrimi spectatorul. Recitalul de la Chişinău, ce va avea loc la  Universitatea de Stat, va fi o prezenţă vie a Festivalului „Trei culori - O Singură Fiinţă”, acesta fiind un preambul al unui turneu internaţional în Europa, respectiv, Elveţia şi Olanda, precum și în SUA” a declarat Claudia Motea.

În fiecare seară din cele şapte zile ale festivalului, începând cu ora 20:00, în Piaţa Catedralei „Sfânta Teodora de la Sihla” vor avea loc proiecţii de filme produse în România şi Moldova. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu personalităţi marcante din lumea filmului precum: Ioan Cărmăzan, Șerban Marinescu, Dorel Vişan, Cristian Şofron, Irina Gărdescu, Claudia Motea, Ioana Crăciunescu, Sergiu Prodan.

Printre proiecţiile cinematografice româneşti de renume, ce vor rula în cadrul Festivalului, se vor număra: „Oglinda” - regia Sergiu Nicolaescu, „Cel mai iubit dintre pământeni” - regia Sergiu Marinescu, „Nunta de piatră” - regia Dan Piţa, „Mihai Viteazul” - regia Sergiu Nicolaescu, „Carol I”- regia Sergiu Nicolaescu, „Lişca”- regia Ioan Cărmăzan, „Pădurea Spânzuraţilor” –regia Liviu Ciulei.

De asemenea, spectatorii vor putea urmări şi producţii de excepţie din Moldova precum: „Dimitrie Cantemir”- regia Vitali Calasnicov şi Vlad Ioviţa, „Gustul pâinii”- regia Valeriu Gagiu, „Patul lui Procust” regia Sergiu Prodan.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam