Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iunie 2014 | 13:48
La Chişinău va avea loc în premieră un seminar de politici publice
Cetăţenii Republicii Moldova, care sunt sau au fost studenţi într-o instituţie de învăţământ superior de peste hotare, sau care au experienţă de muncă peste hotarele ţării, precum şi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la prima ediţie a Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova care va avea loc la 28 august la Chişinău.
Acțiunea are drept scop mobilizarea experienței internaționale și elaborarea unor soluții practice pentru rezolvarea acestora. Novice pentru experiența țării, Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova își propune organizarea unor panouri de discuție cu participarea reprezentanților autorităților publice, experților locali, membrilor diasporei și a publicului larg pentru identificarea metodelor de implementare și cuantificare a impactului politicilor expuse în setul de recomandări compilat la eveniment.

La seminar vor fi prezenți prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, și Kathleen Newland, expert migrație și diasporă, Migration Policy Institute (USA) .
Grupul Diaspora Economică pentru Moldova și Biroul pentru Relații cu Diaspora invită candidații să trimită un rezumat al analizei ex-ante pe care ei ar dori să o realizeze, pe baza unuia dintre următoarele trei domenii de interes: Infrastructura, Servicii Financiare/Accesul la Finanțare și Sistemul Echitabil de Pensii.

Persoanele interesate sunt invitate să expedieze un rezumat al contribuției în format PDF la adresa diaspora.economica@gmail.com până pe data de 25 iunie, 2014. În urma preselecției, cei nominalizați să participe la Seminar vor dezvolta o analiză ex-ante pe marginea ideii propuse, în echipă cu un consultant din Guvernului Republicii Moldova. Rezultatele cercetării vor fi prezentate în cadrul panourilor de discuție de la Seminar.

Finanțatorii proiectului sunt: Programul Global Comun „Integrarea Migraţiei în Strategiile Naţionale de Dezvoltare”, implementate de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, finanţat de către Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam