Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2015 | 15:16
La Chişinău a fost lansată campania „Unirea Înseamnă”
Consiliul Unirii îndeamnă toate forţele democratice şi pro-unioniste să-şi unească forţele, în contextul situaţiei geopolitice complicate. Într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, a declarat că, în circumstanţele regionale tensionate, salvarea pentru Republica Moldova este unirea cu România, relatează Mesager.
„Noi, Consiliul Unirii, considerăm că trebuie să fie o cooperare mai responsabilă între partidele extraparlamentare şi entităţile naţionale din sectorul asociativ. Consiliul Unirii îndeamnă toţi cetăţenii, de orice etnie, să se alăture tuturor acţiunilor unioniste, dedicate Zilei Unirii. Numai astfel ne putem exprima ataşamentul şi încrederea în dezideratul refacerii naţionale româneşti”, afirmă Vitalia Pavlicenco.

„Cea mai scurtă cale spre NATO şi UE este prin reîntregirea ţării, prin România Mare. Solicit deputaţilor Republicii Moldova să i-a bunul exemplu, demn de urmat, de la deputaţii Sfatului Ţării, din 1918”, susține Anatol Caraman, preşedintele Asociaţiei „Tiras-Tighina”.

Tot astăzi, Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” au lansat campania „Unirea Înseamnă” şi au prezentat câteva spoturi video în care se vorbeşte despre avantajele unirii Republicii Moldova cu România.

„Unirea ne-ar putea aduce în faţa unei justiţii corecte, ne-ar putea garanta încrederea în ziua de mâine, într-un viitor economic prosper şi sigur”, spune Anatol Ursu, membru, Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei”.

Ambele acţiuni au fost lansate cu ocazia împlinirii pe 27 martie, a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Mesager.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam