Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2014 | 12:45
La Ministerul Justiţiei va avea loc Ziua uşilor deschise
La data de 28 august în cadrul Ministerului Justiţiei va avea loc Ziua uşilor deschise. Acest eveniment este organizat în contextul Zilelor Diasporei, acţiune prioritară desfăşurată sub patronajul Guvernului.
Potrivit Ministerului Justiției, la eveniment sunt invitați toți doritorii din diasporă, pentru a se familiariza cu activitatea ministerului și a primi răspunsuri la întrebările ce țin de domeniul de activitate al instituției.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să discute cu oficialii din cadrul ministerului și cei din instituțiile subordonate, să afle despre rezultatele obținute în realizarea reformei în domeniul justiției. Totodată, publicul va fi informat despre serviciile prestate, în special despre serviciul e-apostilă, care oferă posibilitate de apostilare a actelor în format electronic, dar și e-stare civilă, care permite solicitarea de acte prin intermediul ghişeelor multimedia.

În Ziua Ușilor Deschise, atât cetățenii Republicii Moldova, cât și persoanele nerezidente și cetățenii străini vor putea adresa direct întrebări ministrului Justiției, Oleg Efrim.

Toți cei interesați  de eveniment sunt așteptați la Ministerul Justiției, pe str. 31 August 1989, nr. 82, în sala 228. Accesul în clădire va fi permis în baza actului de identitate.

Pe 28 august, alte trei ministere au anunțat organizarea unui astfel de eveniment - Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam