Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2014 | 14:37
La Padova se va colinda ca în satele Moldovei
Moldovenii din Padova îşi vor reaminti de tradiţiile sărbătorilor de iarnă, în ajunul sfintei sărbători Sfântul Vasile cel Mare, pe stil vechi, în cadrul unui concert organizat sub genericul „Am venit să colindăm”.
Evenimentul va avea loc mâine, 12 ianuarie, iar în scenă vor evolua artiști de-ai noştri stabiliţi cu traiul în regiunea italiană Veneto din nordul Italiei, precum și grupul de dansatori „Moldovița” care va prezenta publicului dansuri populare moldovenești.

Concertul este organizat de Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Padova în colaborare cu Asociația „Moldavi nel Veneto”.

Concertul „Am venit să colindăm” este organizat sub patronajul Primăriei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam