Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Ianuarie 2014 | 15:41
La Paris fost inaugurat Biroul Local al Partidului Liberal Reformator
Formaţiunea politică Partidului Liberal Reformator (PLR) şi-a lansat un birou local şi în capitala Franţei, oraşul Paris. Potrivit neodacii.com, şedinţa de constituire a organizaţiei a fost deschisă de către vicepreşedintele PLR şi responsabil pentru activitatea partidului în Diasporă, Dorin Duşciac.
În alocuțiunea sa, Dorin Dușciac, care este şi preşedintele Asociaţiei doctorilor şi doctoranzilor basarabeni din Franţa, a subliniat că Partidul Liberal Reformator este prima formațiune politică din Republica Moldova care a conștientizat nu doar importanța economică, ci și socială a Diasporei.

Alți participanți la eveniment au menționat că cetățenii moldoveni de peste hotare sunt pentru țara de origine o veritabilă sursă de venit, care trebuie să fie valorificată iar contribuția voluntară a Diasporei este una de importanță capitală pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

În cadrul ședinței de constituire a filialei PLR, prin votul persoanelor participante, Eduard Gherman a fost ales în calitate de președinte al Biroului local din Paris al Partidului Liberal Reformator.

Biroului local din Paris al PLR este doar primul dintr-o serie de birouri locale similare care, în viitor, vor fi inaugurate în țările în care locuiesc comunități importante de cetățeni moldoveni.

Partidul Liberal Reformator își propune să promoveze integrarea cetățenilor moldoveni din afara țării în societățile în care aceștia locuiesc, dar și să ofere Diasporei spațiul pe care aceasta îl merită în viața politică a Republicii Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam