Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 10:51
La Soroca a fost organizată în premieră tabăra „Glow Tobe”
Tineri din Republica Moldova şi România, împreună cu 16 voluntari de la Corpul Păcii SUA, participă în perioada 6-12 iulie la tabăra “Glow Tobe” ce are loc la Soroca.
Tineri cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani participă la activităţi de grup ce pun accentul pe munca în echipă, respectul de sine, stabilirea obiectivelor de dezvoltare a carierei. Pe lângă aceasta, la tabără sunt organizate jocuri, competiţii sportive, concursuri de cântec şi desen etc. Toate activităţile taberei sânt moderate de traineri în domeniile istoriei, sănătăţii, businessului, informează Moldpres.

Potrivit preşedintelui raionului Soroca, Victor Său, comunicarea dintre tineri este foarte importantă  pentru  promovarea şi dezvoltarea lor. Oficialul a participat la unele activităţi, subliniind că de la asemenea reuniuni au de învăţat atât tinerii, cât şi cei adulţi.

Tabăra este organizată pentru prima dată în ţara noastră, fiind iniţiată de Asociaţia obştească “Era nouă” în parteneriat cu Glow Tobe Moldova şi cu susţinerea financiară a Corpului Păcii, Consiliului raional  şi Incubatorului  de afaceri din Soroca.

Programul Glow a fost început de către voluntarii Corpului Păcii în România acum aproximativ 20 de ani şi s-a extins în mare parte în toată lumea. TOBE este o iniţiativă mai nouă, creată cu scopul de a promova respectul şi sprijinul reciproc, în condiţii de egalitate.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam