Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Aprilie 2016 | 11:15
La Tokyo a fost acreditat primul ambasador al Republicii Moldova
Vasile Bumacov a prezentat Împăratului Japoniei Akihito scrisorile de acreditare în funcţia de Ambasador al Republicii Moldova la Tokyo.
Ambasadorul Vasile Bumacov a transmis aprecierea înaltă acordată de către Guvernul Republicii Moldova relațiilor de cooperare politică, economică și culturală cu Japonia, dar și sprijinul constant pentru susținerea diverselor sectoare economice și sociale.

Șeful misiunii diplomatice a menționat, de asemenea, că pe durata mandatului său va stărui asupra intensificării legăturilor politice, comercial-economice și social-culturale dintre ambele state, exprimându-și convingerea că deschiderea recentă a misiunilor diplomatice la Tokyo și Chișinău, va impulsiona tradiționalele relațiile reciproc-avantajoase dintre statele noastre.

În cadrul ceremoniei festive prilejuită acreditării primului ambasador al Republicii Moldova în Japonia au participat moldovenii stabiliți în Japonia, oficiali niponi și reprezentanți ai mediului de afaceri japonezi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam