Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Aprilie 2017 | 13:17
La Tokyo va fi organizat Festivalul Republicii Moldova
Oraşul Tokyo, Japonia, va găzdui în perioada 15-16 aprilie, în premieră, Festivalul Republicii Moldova. În cadrul evenimentului vor fi prezentate produse autohtone, bucătăria naţională, materiale promoţionale şi suvenire. De asemenea, va fi interpretat un recital muzical de compatrioţii noştri.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, Festivalul se va desfășurat pe 15 aprilie începând cu ora 10:00 și până la 17:00. Totodată, pe 16 aprilie, Festivalul se va desfășura între orele 10:00-15:00 în regiunea stației Nippori din orașul Tokyo.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam