Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 09:39
La Viena au avut loc discuţii la o masa rotundă cu participarea ambasadorilor din Moldova, Ucraina şi Georgia
Semnarea Acordului de Asociere a fost motiv de întrunire la Viena a oficialilor din Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi Austria.
Evenimentul care a avut loc sub auspiciile Institutului Austriac pentru Politică Europeană şi de Securitate a întrunit la o masă rotundă pe ambasadorul Republicii Moldova, Andrei Popov, ambasadorul Georgiei, Konstantine Zaldastanishvili, şeful secţiei economice a Ambasadei Ucrainei, Hennadii Boldyr, precum şi din partea austriacă - Heidemaria Gurer, directorul al Departamentului Europa de Est, Balcanii de Vest, Caucazul de Sud, Asia Centrala şi Iniţiativa Central Europeană din cadrul Ministerului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, discuţiile au fost moderate de către Werner Fasslabend, preşedintele Institutului, ex-speaker şi ex-ministru al Apărării al Austriei, la eveniment participând mai mulți reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale austriece, diplomaţi şi experţi.

De menţionat că joi, 3 iulie, în cadrul Consiliului Permanent al OSCE, ambasadorul Andrei Popov, împreună cu colegii din Georgia şi Ucraina, vor face declaraţii naţionale la subiectul semnării și ratificării Acordurilor de Asociere, la care vor urma reacţii din partea Delegaţiei UE şi altor state relevante.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam