Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2014 | 14:15
Lecţii publice ţinute de moldovenii din diasporă pentru tinerii din Moldova
Lecţia publică cu genericul „SDET`s – who they are, and what they do?” este organizată la Chişinău. Evenimentul este organizat în special pentru studenţii din Republica Moldova şi face parte dintr-o serie de lecţii publice prin care Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD).
Proiectul încurajează membrii diasporei să transmită înapoi în țară remitențe intelectuale. La eveniment vor participa, Victor Lutenco, șeful BRD, Ana Chirița, șefa Asociației companiilor ICT private din Moldova (ATIC), Iurie Țurcanu, coordonatorul tehnologic șef al Centrului de Guvernare Electronică.

Lecția publică  organizată de BRD în colaborare cu Fundația Moldova AID din SUA se va desfășura cu participarea lui Adrian Mustea, originar din Republica Moldova, angajat în cadrul companiei Groupon din orașul Chicago, SUA, în calitate de Software Developer Engineer.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam