Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Aprilie 2014 | 14:40
Liberalizare regimului de vize, marcată de moldovenii din Italia
Liberalizare regimului de vize cu UE pentru moldoveni şi canonizarea celor doi papi la Roma, a fost motiv de sărbătoare pentru conaţionalii noştri stabiliţi în Italia. Astfel, mai multe asociaţii de români şi basarabeni au marcat momentul simbolic prin organizarea spectacolului „Suflet Românesc” care a avut loc la Roma.
Potrivit gazetaromaneasca.com, spectacolul a avut o încărcătură emoţională foarte mare, şi pentru că regizorul Cornel Diaconu a pregătit o surpriză încă de la începutul evenimentului - difuzarea unui film cu vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti şi slujba oficiată de acesta în limba română.

Soprana Felicia Filip i-a emoţionat apoi pe cei peste 2.000 de spectatori prezenţi, cu o prestaţie artistică de excepţie, pregătită special pentru acest eveniment.

Pe scenă a mai urcat şi Iulia Greco, cu melodia “Rugăciune pentru pace”, oda pentru pace scrisă de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia vizitei sale la Hiroshima pe 25 februarie 1981.

Emoţionantă a fost şi prestaţia artistică a ansamblului folcloric moldovenesc „Arţăraş”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam