Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Mai 2014 | 14:47
Liberalizarea regimului de vize, serbată de diaspora moldovenească din Cehia
Ambasada Republicii Moldova la Praga, de comun cu liderii diasporei moldoveneşti din Cehia, au organizat în grădina misiunii diplomatice o sărbătoare dedicată liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.
La eveniment au participat studenţi şi masteranzi, angajaţi ai diferitor companii cehe şi internaţionale, cu sediul în Cehia, care au dat curs invitaţiei de a celebra împreună acest pas important pe calea libertăţii europene a poporului nostru.

Cei prezenţi au fost salutaţi de ambasadorul Ştefan Gorda şi ceilalţi reprezentanți ai misiunii, care au vorbit despre calea parcursă de la iniţierea negocierilor cu Uniunea Europeană şi până la instituţionalizarea deplină a acestei victorii a diplomaţiei moldoveneşti şi a tuturor prietenilor sinceri ai Moldovei.

Cetăţenii moldoveni au fost, de asemenea, informaţi despre priorităţile agendei europene a ţării noastre, modalităţile de aplicare a noilor reguli de călătorie a cetăţenilor moldoveni în spaţiul european.

Graţie contribuţiei personale a fiecăruia dintre cei prezenţi a fost organizată ulterior o petrecere cu bucate tradiţionale şi vin moldovenesc, muzică bună şi dansuri populare.

Această serbare comună vine să întărească solidaritatea diasporei din Cehia cu cei de acasă şi a fost, de asemenea, un prilej excelent de a manifesta bucuria pentru o victorie incontestabilă a ţări noastre pe arena europeană.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam