Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2015 | 16:37
Liceeni din Basarabia participă la o şcoală de vară în România
30 de tineri liceeni din Basarabia participă la şcoala de vară „Cultură şi identitate românească” ce se desfăşoară în perioada 6-15 iulie în judeţul Covasna, România. Candidaturile au fost propuse de Asociaţia „Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa şi Platforma Civică Acţiunea 2012.
La școala de vară au fost selectați 20 de participanți ce provin din Republica Moldova, iar 10 - din Ucraina.

Potrivit Institutului Cultural Român, școala de vară „Cultură şi Identitate Românească” își propune pregătirea culturală și dezvoltarea personală a tinerilor etnici români aflați dincolo de Prut și în ținutul istoric al Basarabiei prin prezentarea unor modele româneşti și europene, prin susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, sociologie, management cultural, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi artistice.

În cadrul școlii a fost organizat spectacolul „Ritmuri românești perene”, susținut de interpretele Doina Lavric-Parghel și Lorena Oltean.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam