Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2014 | 10:03
Liderii instituţiilor de tineret din Moldova, în vizită în Estonia
Reprezentanţii instituţiilor pentru tineret din Republica Moldova au participat la un seminar în cadrul proiectului „Politica de tineret şi dezvoltarea activităţii tineretului în Moldova şi Estonia 2012-2014“, implementat în parteneriat cu Centrul de activitate pentru tineret din Estonia.
Participanţii au discutat despre politica şi programele de implicare şi participare a tinerilor în viaţa politică şi socială, problemele, soluţiile şi oportunităţile de activitate a acestora, în special la nivel local, dar şi despre perspective de cooperare moldo-estoniană în acest domeniu.

În cadrul vizitei, tinerii moldoveni au avut întrevederi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Consiliul Naţional al Tineretului, Asociaţia Centrelor Deschise pentru Tineret, Agenţia Naţională pentru Tineret şi alte centre de tineret din Estonia.

La finalul vizitei, delegaţia a participat la conferinţa internaţională „Ameliorarea bunăstării copiilor şi tinerilor şi prevenirea respingerii sociale“, organizat de Centrul de activitate pentru tineret din Estonia, în parteneriat cu Ministerele Educaţiei şi Cercetării, Justiţiei şi Afacerilor Sociale din Estonia, informează Ambasada Republicii Moldova la Tallinn.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam