Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2017 | 13:10
Lidia Isac a avut o prestaţie spectaculoasă la show-ul „Vocea Franţei”
Vrea să cucerească publicul francez. Este calea aleasă de către interpreta Lidia Isac, care şi-a încercat norocul la un nou concurs. De această dată vocea ei a răsunat pe scena show-ului televizat „Vocea Franţei”. A cântat o piesă într-o franceză perfectă şi a reuşit să întoarcă un scaun, relatează Moldova 1.
Înainte de a-şi revărsa emoţiile şi talentul în evoluţia live, Lidia a vorbit cu jurnaliştii francezi cărora le-a povestit câteva detalii despre începuturile sale artistice.

„La prima mea evoluţie scenică am interpretat o piesă din repertoriul renumitei Edith Piaf. Asemănarea era atât de puternică încât toţi m-au numit mica Edith Piaf. Limba franceză este foarte senzuală şi o pot compara cu dragostea”, a spus interpreta.

Susţinătorii Lidiei au fost câţiva prieteni, printre care şi producătorul ei, Serghei Orlov. Lidia a urcat pe scenă sigură pe forţa talentului, iar vocea ei puternică a vibrat la unison cu inima publicului, dar mai ales cu cea a unui jurat. 

Deşi nu a întors toate scaunele, Lidia a primit doar laude. Interpreta a fost lăudată nu numai pentru prestaţia scenică, dar şi pentru franceza excelentă.

Tânăra moldoveancă va continua evoluţia în concurs în echipa cunoscutului interpret francez, Florent Pagny. Lidia Isac a reprezentat ţara noastră în cadrul ediţiei din anul trecut a concursului Eurovision Song Contest.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam