Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2014 | 10:45
Liga Studenţilor Basarabeni vor convoca un congres internaţional la Chişinău
Reprezentanţii Ligii Studenţilor Basarabeni (LSB) din Ploieşti vor să organizeze, în acest an un congres internaţional al studenţilor basarabeni, pentru a pune în dezbateri parcursul european al Republicii Moldova, menţionează cotidianul ”Prahova”.
Cel mai probabil, evenimentul se va desfăşura la Chişinău, a precizat Iacob Cerlat, tânăr originar din Republica Moldova, absolvent al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, liderul LBS Ploieşti. Vor fi contactaţi, pentru congres, studenţi din toată Europa, în momentul de faţă cei mai mulţi studenţi basarabeni fiind înscrişi la universităţi din România, Franţa, Anglia, Italia.

„După congres, vom trimite o scrisoare oficială autorităţilor centrale din Republica Moldova în care vom expune concluziile dezbaterii internaţionale”, a precizat Iacob Cerlat.

Basarabeanul a precizat că speră ca autorităţile centrale din ţară să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană – eveniment aşteptat să aibă loc până în luna iunie, pentru a fi create condiţii de trai mai bune pentru populaţia din Republica Moldova.

Studenţii basarabeni din Ploieşti susţin demersurile privind integrarea europeană a Republicii Moldova şi desfăşoară chiar o campanie de informare a autorităţilor locale din Republica Moldova cu privire la modalităţile de a atrage de fonduri europene.

Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti numără peste 100 de membri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam