Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2016 | 11:51
Lilian Moraru a înmânat scrisorile de numire în calitate de Reprezentant Personal al şefului Statului în Consiliul Permanent al Francofoniei
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Franceză, Lilian Moraru, i-a înmânat Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), Michaëlle Jean, scrisorile de numire în calitate de Reprezentant Personal al şefului Statului în Consiliul Permanent al Francofoniei.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Paris, ceremonia a fost urmată de o discuție în cadrul căreia au fost abordate teme de actualitate de pe agenda OIF, fiind, totodată, trecute în revistă stadiul și perspectivele colaborării Republicii Moldova cu această organizație.

Evocând celebrarea aniversării, în 2016, a 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la OIF, ambasadorul Lilian Moraru a reiterat angajamentele țării noastre asumate la aderare, indicând că statul nostru va sprijini în continuare consolidarea și promovarea valorilor și priorităților OIF în plan internațional.

În altă ordine de idei, a fost salutată intenția Secretarului General al OIF de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, la sfârșitul lunii mai pentru a se familiariza la faţa locului cu posibilităţile existente în vederea sporirii aportului ţării noastre în proiectele şi iniţiativele Francofoniei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam