Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iunie 2018 | 14:32
Limitări de circulaţie pe teritoriul Ucrainei
În legătură cu temperaturile ridicate în atmosferă, Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei atenţionează toţi cetăţenii Republicii Moldova, participanţi la traficul transfrontalier, despre instituirea unor restricţii de circulaţie pe teritoriul Ucrainei.
Este vorba de restricţii de circulaţie pentru mijloacelor de transport de mare tonaj a căror masă reală este mai mare decât 24 toane, precum şi a căror masă pe axă depăşeşte şapte tone.
 
Astfel, circulația pe teritoriul Ucrainei a unităților de transport din categoriile specificate, pe timp de zi cu presiunea atmosferică mai mare de 28°Celsius, va fi limitată. În acest context, vor fi amplasate indicatoare rutiere de avertizare, precum şi panouri de informare pe drumurile naţionale ale Ucrainei. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam