Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Septembrie 2017 | 18:18
Listele moldovenilor admişi la studii universitare în România, făcute publice
Ambasada României la Chişinău a făcut publice listele românilor de pretutindeni cărora li s-a emis aprobări de şcolarizare la studii universitare. Astfel, 1165 de tineri din Republica Moldova, admişi la universităţile din România, vor avea posibilitatea să termine o specialitate în ţara vecină – România.
Amintim că, anul acesta statul roman a oferit 2808 locuri de studii la ciclul de licenţă pentru absolvenţii de liceu basarabeni dintre care aproape 1400 la buget. Totodată, în premieră anul acesta, elevii moldoveni ai claselor a X-a la fel au putut depune cereri de înscriere la unul dintre liceele de peste Prut.

Pentru a consulta listele românilor de pretutindeni cărora li s-a emis aprobări de școlarizare la studii universitare, accesați AICI.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam